петък, 2 септември 2022 г.

Сборник за домашна работа по български език за 3. клас по новата учебна програма (направен от мен за учебника на изд. "Просвета Плюс") - ПОПРАВЕНО

 


 И като съм започнала да поправям сборниците си, дойде време и за домашната работа по български език за 3. клас. Дано не си мислите, че ще качвам само стари материали, имам и доста нови. След тези сборници, ще кача и новите неща, които съм направила. 

 

През учебната 2022-2023 година с моя клас ще бъдем в 3. клас. Ще използваме този сборник. Ще Ви покажа сборника и ще обясня какво домашно давам по български език в 3. клас.

1. В училището, в което работя, избрахме да работим с учебниците на изд. "Просвета Плюс". Сборникът ми следва съдържанието на този учебник.


2. Ето една примерна учебна програма за 3. клас.

Там, където има два часа БЕЛ (български език и литература) означава, че първият час е четене, а вторият час е български език. Виждате, че в четвъртък има само един час БЕЛ. Това означава, че е час по четене. 

Значи имаме нужда от четири домашни работи по български език. За съжаление в сборниците към издателствата, има само една домашна работа. Затова направих сборника. 


 3. В моя сборник има три домашни работи - А, Б, В. 

4. Да кажем, че в понеделник сме взели урока Мога да изговарям и пиша правилно гласните звукове. Значи работим в учебника. За този ден ми трябва домашно. Затова ще използвам сборника на изд. "Просвета" - "Езикови задачи за 3. клас". В този сборник всеки урок има две страници за попълване. Това ще е домашното на децата за понеделник.

 

Във вторник имаме развитие на речта и работим в уч. т. №2 по български език. Искам да затвърдим знанията от предния ден, затова им давам домашно от моя сборник. Ще им дам стр. 3/А.

В сряда ще продължим да работим върху урока, попълвайки уч. т. №1 по български език. 

Значи за домашна работа ще дам стр. 3/Б. 

В четвъртък нямаме български език, а четене. Мога да им принтирам работен лист или да дам четене с разбиране за домашно. Зависи. 

В петък давам последното домашно за този урок - стр. 3/В. 



Свалете моя Сборник за домашна работа по български език за 3. клас





Няма коментари:

Публикуване на коментар