За мен

       
           Здравейте! 

   Казвам се Лилия Славчева и съм младши учител в начален етап на образованието. Живея и работя в град София. През 2012 година завърших бакалавърската си степен НУПЧЕ (начална училищна педагогика и чужд език - английски). Записах се в магистърска програма Предучилищна педагогика и сега имам и двете. И двете специалности са завършени в СУ "Св. Климент Охридски", във ФНПП (Факултет по начална и предучилищна педагогика).

   Учех Арменистика и кавказология в СУ "Свети Климент Охридски", но така и не го завърших. Беше доста интересно, но просто не беше за мен. Учител съм и това е!

    Защо създадох този блог?

   В университета ни учат на много. Заливат ни с информация. Но тази информация е само теория. Да, имаш часове, които прекарваш в училище, но това не е достатъчно. Когато завърших и си намерих работа като учител, се сблъсках с реалността - нищо не знам.

   Какво се прави на 15 септември? А на 16? А като пише в програмата 2 часа БЕЛ един след друг, кой от тях е български език и кой е литературно обучение? Какво означава това в годишното разпределение? Как така математиката е 3,5 часа седмично? Как се попълва дневник? Защо този родител ми се кара, че го моля да обърне внимание на поведенческите проблеми на собственото му дете? Защо тези деца ми се карат и се държат грубо с мен, при положение, че те нямат химикал? 

    Създадох този блог, за да споделя това, което научих с тези като мен, които се нуждаят от тази информация. Също така за студентите НУПЧЕ, НУП, ПУП и т.н. Нека и родителите да видят, че не си клатя краката по цял ден. Не. Възпитавам невъзпитаните, уча ги да мислят, уча ги на социални умения, създавам навици за учене, раздавам храна, чистя стаята, опазвам здравето и живота на учениците, боядисвам и закупувам материали за учениците и класната стая с мои средства, разрешавам вечни проблеми, боря се срещу агресията, правя добри хора от децата в класа ми и т. н. И между всичко това и още много, преподавам.

   От тази работа няма да забогатея, няма дори да свързвам двата края. Поставям информация,  материали, които съм създала, намерила, сканирала, за да помогна. Това е!
 
   Обичам да правя игри за дечицата си, обичам да прекарвам време с тях. Докато не ме ядосат, разбира се. 😉 През лятото гледам да съм възможно най-продуктивна. Децата ми липсват и нямам търпение да ги видя през септември. 
 
  Не съм семейна, нямам мои деца, тъй че съм се отдала напълно на тези в училище. За тях всичко давам.

  Обичам да чета книги, да ровя из Pinterest. 

  Това е за мен!Добре дошли в блога ми! 😀

7 коментара:

 1. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 2. Здравейте, Лилия! Благодаря Ви за всичко, което правите и публикувате тук. Желая ви здраве и много успехи! Интересува ме дали имате ФБ страница, за да Ви последвам и там?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте! Радвам се, че Ви харесват материалите. Не мога да слагам често, но поне по малко. Нямам фейсбук. Както казвам на приятели и познати, аз съм социално мъртва. :)
   Ако желаете да споделите блога с Ваши приятели, моля, направете го! Колкото повече знаят, толкова по-добре.

   Изтриване
 3. Здравейте, Лилия! Отскоро съм учителка и нямате представа колко много ми помагате. От всеки ред личи, че работите с огромно желание и любов. От сърце благодаря за всичко, който споделяте с нас!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте, г-жо Цветанова!
   Радвам се, че съм успяла да помогна. Благодаря за милите думи! Ако имате въпроси, с радост ще се пробвам да помогна. Успех в работата!

   Изтриване