вторник, 1 май 2018 г.

Сборник за домашна работа за лятната ваканция след 2. клас - направено от мен


  В първи клас учениците ми всеки ден решаваха по 60 задачи и страница в сборник по математика, а по български - страница и половина с образци, препис на текст и други упражнения. Обещаха, че през лятото ще четат поне 20 мин. на ден и ще решават поне една страница със задачи по математика. Когато започнахме втори клас, нивото, което бяхме достигнали, беше напълно изчезнало. Не бяха чели, бъркаха къде да напишат буквите върху тесни и широки редове, не знаеха даже 8 - 6 колко е. Най-голямата дупка в знанията, ако не се упражняват, е след 1. клас.
   За да не се случи същото и след 2. клас, направих им сборник. В него не се попълва. Трябва да решават в тетрадки и в началото на 3. клас искам да ми дадат сборниците и тетрадките, за да видя кой какво е вършил.
   Не очаквам и в никакъв случай не желая децата да седят по цял ден да учат през лятото. Дори 30 мин. на ден им помагат да затвърдят знанията си и да създадат навици за учене.
   В началото на сборника съм включила обръщение към родителите. След това има 15 страници с по 5 упражнения: числови изрази за решаване, две текстови задачи, 10 изречения, на които да извадят частите на речта и да определят категориите им, упражнение за правопис на гласни/съгласни звукове и накрая да прочетат приказка или книга.

   Всичко това е за цяла седмица. Най-отгоре на страниците съм записала за коя седмица трябва да се направи домашното. За мен не е важно кога, а да го направят.
   И накрая съм сложила списъка с книгите и информация за четивната техника. 


22 коментара:

 1. Благодаря за споделения труд! Много полезно.

  ОтговорИзтриване
 2. Много интересно! Така и родителите ще знаят, че децата им имат домашно. Голям труд! Аз бих включила една седмица любопитна информация по човекът и природата свързана с изследователска работа и през седмица нещо по човекът и обществото - нали пътуват през ваканцията. Но като знам как им се играе...и това им е достатъчно. Благодаря за споделения труд!

  ОтговорИзтриване
 3. Здравейте!
  Благодаря за споделения труд!
  Аз съм подготвила и 10 диктовки за лятото на моите второкласници. Мога да ги изпратя, ако проявявате интерес. :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте!
   Радвам се, че Ви е харесал. Поне 10 пъти правих промени. Ето какво съм забравила - диктовки. Ще съм Ви благодарна, ако ги изпратите. Това е моят имейл - nach.uchitel@gmail.com

   Изтриване
  2. Здравейте, а за трети клас за лятната ваканция, дали имате подготвена книжка?

   Изтриване
  3. Здравейте! Тръгнах да правя преди 1 месец, но така и не успях да я свърша. Надявам се, че ще успея до края на другата седмица, защото искам да я дам на моите ученици. Пишете ми на nach.uchitel@gmail.com и като я направя, ще Ви я изпратя. :)

   Изтриване
 4. Огромно благодаря за това ,което правите!Вие сте чудесен учител!

  ОтговорИзтриване
 5. Огромно благодаря за това ,което правите!Вие сте чудесен учител!

  ОтговорИзтриване
 6. Огромно благодаря за това ,което правите!Вие сте чудесен учител!

  ОтговорИзтриване
 7. Радвам се, че материалите Ви харесват! :)

  ОтговорИзтриване
 8. зад.1 втората задача е 30-36=? има грешка

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да. Случва се. Променете знака на +. В бързината съм допускала грешки. :)

   Изтриване
 9. Аз да попитам какъв е шрифта там където пише класа

  ОтговорИзтриване
 10. Благодаря за споделената работа! Чудесно е!

  ОтговорИзтриване
 11. Огромно благодаря за това ,което правите! Вие сте чудесен учител!

  ОтговорИзтриване
 12. Поздравления за труда,който сте положили - резултатът е страхотен! Материалът по български език и математика е синтезиран,добре оформен,поднесен достъпно! Браво,браво,браво! Благодаря,че споделите направеното от Вас-улесните работата ми стократно!

  ОтговорИзтриване
 13. Поздравления за прекрасния ресурс! Можем само да се гордеем с хора като вас!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много Ви благодаря за милите думи! Зарадвахте ме след тежък работен ден. :)

   Изтриване