вторник, 1 май 2018 г.

Сборник за домашна работа за лятната ваканция след 2. клас - направено от мен


  В първи клас учениците ми всеки ден решаваха по 60 задачи и страница в сборник по математика, а по български - страница и половина с образци, препис на текст и други упражнения. Обещаха, че през лятото ще четат поне 20 мин. на ден и ще решават поне една страница със задачи по математика. Когато започнахме втори клас, нивото, което бяхме достигнали, беше напълно изчезнало. Не бяха чели, бъркаха къде да напишат буквите върху тесни и широки редове, не знаеха даже 8 - 6 колко е. Най-голямата дупка в знанията, ако не се упражняват, е след 1. клас.
   За да не се случи същото и след 2. клас, направих им сборник. В него не се попълва. Трябва да решават в тетрадки и в началото на 3. клас искам да ми дадат сборниците и тетрадките, за да видя кой какво е вършил.
   Не очаквам и в никакъв случай не желая децата да седят по цял ден да учат през лятото. Дори 30 мин. на ден им помагат да затвърдят знанията си и да създадат навици за учене.
   В началото на сборника съм включила обръщение към родителите. След това има 15 страници с по 5 упражнения: числови изрази за решаване, две текстови задачи, 10 изречения, на които да извадят частите на речта и да определят категориите им, упражнение за правопис на гласни/съгласни звукове и накрая да прочетат приказка или книга.

   Всичко това е за цяла седмица. Най-отгоре на страниците съм записала за коя седмица трябва да се направи домашното. За мен не е важно кога, а да го направят.
   И накрая съм сложила списъка с книгите и информация за четивната техника. 


 

8 коментара:

 1. Благодаря за споделения труд! Много полезно.

  ОтговорИзтриване
 2. Много интересно! Така и родителите ще знаят, че децата им имат домашно. Голям труд! Аз бих включила една седмица любопитна информация по човекът и природата свързана с изследователска работа и през седмица нещо по човекът и обществото - нали пътуват през ваканцията. Но като знам как им се играе...и това им е достатъчно. Благодаря за споделения труд!

  ОтговорИзтриване
 3. Здравейте!
  Благодаря за споделения труд!
  Аз съм подготвила и 10 диктовки за лятото на моите второкласници. Мога да ги изпратя, ако проявявате интерес. :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте!
   Радвам се, че Ви е харесал. Поне 10 пъти правих промени. Ето какво съм забравила - диктовки. Ще съм Ви благодарна, ако ги изпратите. Това е моят имейл - nach.uchitel@gmail.com

   Изтриване
  2. Здравейте, а за трети клас за лятната ваканция, дали имате подготвена книжка?

   Изтриване
  3. Здравейте! Тръгнах да правя преди 1 месец, но така и не успях да я свърша. Надявам се, че ще успея до края на другата седмица, защото искам да я дам на моите ученици. Пишете ми на nach.uchitel@gmail.com и като я направя, ще Ви я изпратя. :)

   Изтриване