петък, 2 септември 2022 г.

Сборник за домашна работа по български език за 2. клас по новата учебна програма (направен от мен за учебника на изд. "Просвета Плюс")


 

 Направих този сборник за домашна работа по български език за 2. клас, за да го използвам с моите ученици. През учебната 2021-2022 година бяхме 2. клас и мисля, че сборникът свърши чудесна работа. Ще Ви покажа сборника, ще обясня защо го направих и какво домашно давам по български за 2. клас.


1. Ето една примерна учебна програма за 2. срок. 

Какво означават тези два часа БЕЛ (български език и литература) в един учебен ден? Започваме с четене (използваме читанка за 2. клас) и вторият час използваме учебника по български език за 2. клас. Когато имаме само един час БЕЛ, това означава, че имаме четене.

В училището, в което работя, сме избрали да работим по учебниците на изд. "Просвета Плюс", "Голямото приключение". 

2. Както виждате от програмата, всеки ден имам български език, но в сборниците на издателството към този учебник, има само една домашна работа. И не само в сборниците на това издателство. Не съм попаднала на сборник или помагало с повече страници за домашна работа по български. Само едно домашно за един урок. Но... нека разгледаме заедно. 

Да кажем, че днес е понеделник. По български език ще вземем нов урок - Зная какво са звук и буква. 

 


Във вторник имам развитие на речта, работим в уч. т. №2 по български език. Но все пак искам взетия вчера урок да се упражни. Затова искам да дам домашно върху него. 

В сряда имаме български език и работим в уч. т. №1 по български език. 

 




Една тема по български език се работи през цялата седмица. Ще си купя сборника на издателството и ще имам домашно за понеделник. Къде са домашните за вторник, сряда, четвъртък, петък? 

Затова направих моя сборник. Всеки урок има три домашни работи на една страница (А, Б, В). Когато давам домашно, записвам домашното по следния начин - Д. р. стр. 3/А). - това е пример. 



 3. Какво домашно давам по български език за 2. клас?  

Понеделник - страниците от сборника "Езикови задачи" на изд. "Просвета", които съответстват на урока, който сме взели. 


 Вторник - мой сборник стр. 3/А.


Сряда - мой сборник стр. 3/Б.

Четвъртък - има БЕЛ ИУЧ в програмата горе, затова бих дала две от сборника "Граматика" на изд. "Скорпио". Не винаги има български в четвъртък. Зависи какъв ИУЧ е гласуван в училището.

store.bg - Граматика - учебно помагало по български език с упражнения ...

 Петък - мой сборник стр. 3/В. 


4. Много хора не искат да ползват такъв сборник, защото децата трябва да пишат в тетрадка за домашна работа. За мен е важно децата да пишат. Да, имат сборници, в които попълват, но писането не трябва да се пренебрегва.

 

 

 Свалете моя Сборник за домашна работа по български език за 2. клас

 



 

 

 

 

3 коментара: