събота, 3 септември 2022 г.

Четене с разбиране по човекът и обществото за 3. клас по новата учебна програма (направено от мен за учебника на изд. "Просвета Плюс")


 

 Направих това помагало, за да го използвам с моите ученици през тази учебна година (2022-20223). Ще бъдем в 3. клас и исках да четат по-често уроците си. Имала съм ученици, които ми връщат чисто нови учебници в края на учебната година, защото освен в клас, никога не са ги отваряли. Това е доста притеснително. Не четат, не учат и не искат даже. 

Затова реших да направя помагало четене с разбиране и да го давам за домашна работа. По този начин ще са принудени поне един път да прочетат урока си. 

Ще Ви покажа помагалото и ще обясня как ще го използвам. 

1. Ние работим с учебниците на изд. "Просвета Плюс". Учебникът ще ни трябва задължително, защото текстът ще трябва да го гледат от учебника. В помагалото ми ще намерите само въпросите към текста от учебника. 


2. Ако през този ден сме взели урока "Живот в обществото", учебникът се отваря на стр. 6 и 7, за да имат достъп до текста. Моето помагало трябва да се отвори на стр. 2.



 

3. Нека разгледаме съдържанието на моето помагало. 

Ще забележите, че има пропуснати страници. Това е така, защото пропусках уроците за упражнения, работилници и провери сам наученото. 


4. Темата на урока е записана, както и стр. в учебника и стр. в моето помагало. Трябва да знаят къде да отворят учениците. 


Ще видите, че страницата в моето помагало, която съответства на урока, е само една. Някои уроци имат по една страница с въпроси, други имат две или три. Зависи. Затова съм дала началната страница, а учениците ще трябва да продължат, докато не стигнат следващия урок. 

5. Как ще използвам това помагало? 

Ще вземем урока в учебника и за домашна работа ще им дам четене с разбиране от моето помагало. Поне това е идеята. Дано да свърши работа. 





Това е от мен. Ако имате предложения за използването на този материали, споделете! Ако решите да го използвате през учебната година, кажете дали Ви е свършил работа. 






Свалете Четене с разбиране по човекът и обществото за 3. клас




Няма коментари:

Публикуване на коментар